Glasbeno obarvan mesec maj Predhodna objava Obiskali smo Brdo pri Kranju Naslednja objava Zavod Pristan izvaja pomoč...

Glasbeno obarvan mesec maj

Mesec maj smo v Centru starejših Pristan glasbeno obarvali. 

Že prvega maja dopoldan nas je obiskala Vrhpoljska pihalna godba in nas z budnico opomnila na praznični dan.  Lepo vreme je pripomoglo k temu, da smo se lahko v večini zbrali zunaj, pred centrom in tako uživali v  poslušanju.

V naslednjih dneh so nam nasmehe na obraz pričarali tudi otroci iz vrtca Vipava, ki so pokazali koliko recitacij in pesmic so se naučili v tem šolskem letu. Prav tako je svojevrstno glasbo predstavil Dejan Štemberger, ki nas je obiskal s še zelo malo poznanim inštrumentom, »hang drum«-om. Poleg informacij o izvoru tega novega glasbila, smo lahko slišali tudi njegove nežne in melodične zvoke.

V tem mesecu so nas z obiskom prijetno presenetili tudi člani Mešanega pevskega zbora Primorje iz Ajdovščine. Avle Centra Pristan niso napolnili samo s svojo prisotnostjo, ampak tudi s čudovito uglašenostjo glasov. Stanovalci so bili še zlasti navdušeni nad zadnjo skladbo, ki so jo pomagali tudi zapeti. Iz mnogih src je zadonela pesem Kolkor kapljic, tolko let in zaključila lepo majsko popoldne v Pristanu.