Zavrteli smo kolo sreče Predhodna objava Zimski vzpon na Triglav Naslednja objava Srečanje s svojci

Zavrteli smo kolo sreče

Kljub temu, da v Centru starejših Pristan redno izvajamo trening kognicije z različnimi kvizi, možgansko telovadbo in uricami umskih spretnosti, smo že ob koncu lanskega leta prišli na idejo, da bi naša druženja popestrili in spremenili, ter jih na ta način lahko izvajali pogosteje.

Ideje, ki so se nam utrnile so bile različne, tista, ki nas je najbolj pritegnila, pa nas je vodila leta nazaj, ko se je na televiziji z voditeljem Mitom Trefaltom vrtelo kolo sreče. In zamisel je kmalu postala izvedba.

Pristanovo kolo sreče je svojo otvoritev dočakalo na prednovoletni zabavi stanovalcev Centra Pristan. Polja na kolesu so ponujala vprašanja različnih tematik, pravilen odgovor pa je prinesel tudi nagrado. Le-ta je mnoge spodbudila, da so se opogumili in tudi sami preizkusili svoje znanje. Zaradi zadovoljstva stanovalcev tistega dne, smo kolo sreče kmalu spet zavrteli. Tokrat so vprašanja zamenjale uganke. Pretkane, navihane ali že slišane uganke, so poskrbele za to, da so vsi, ki so se kolesa sreče udeležili, napeli svoje možgane, premišljevali in urili svoj spomin, predvsem pa, da so svoj čas preživeli še kako koristno in v dobri družbi.