Veseli december v Pristanu

V Centru starejših Pristan se trudimo, da bi stanovalcem omogočili čim bolj kvalitetno preživljanje prostega časa. V ta namen organiziramo mnogo različnih aktivnosti, prireditev, druženj,…. Še posebno veliko slovesnih dogodkov, pa se odvija v mesecu decembru, ki je že pregovorno najbolj vesel in lepih dogodkov polen mesec.
Tako smo se na praznične dni začeli pripravljati že konec novembra, ko smo izdelovali adventne venčke in v sodelovanju s Hišo sadeži družbe novoletne okraske iz slanega testa s katerimi smo okrasili avlo in oddelke.
Veseli december so z nastopom otvorili Vipavski tamburaši. V ponedeljek 7. Decembra pa nas je z obiskom, dobrimi željami in darili počastil Sveti Miklavž.
Zahvala za plesni in pevski nastop gre otrokom iz vrtca Vipava in njihovim vzgojiteljicam, ki nas skozi leto večkrat obiščejo, vsako leto pa za praznični decembrski čas ustvarijo novoletno navdihnjene slike s katerimi okrasijo avlo našega centra.
V sredini decembra smo prisluhnili dijakom in dijakinjam mešanega pevskega zbora iz Škofijske gimnazije in članom in članicam mešanega pevskega zbora Primorje.
Tako kot vsako leto smo tudi letos skupaj s stanovalci vstopili v novo leto na novoletni zabavi na kateri so nam zapele članice pevsko dramske skupine Zarja, ki deluje v okviru DU Ajdovščina in Ljudski godci katerih glasba nas je vabila na ples.
Lepa hvala članicam Škofijske Karitas, ki vsako leto v predbožičnem času obiščejo in obdarujejo naše stanovalce.
Lep in svež program je za nas ob koncu leta pripravila tudi glasbena zasedba Primula, ki je v Pristanu nastopila prvič in naredila odličen vtis.
Vseh dogodkov, ki so se odvijali v decembru je preprosto preveč, da bi jih lahko omenili. Hvala vsem nastopajočim in vsem ki ste pomagali december v Pristanu narediti lep in slovesen in ga približati vsem stanovalcem.