Prednovoletni izlet zaposlenih na Brione Predhodna objava Kurenti Naslednja objava Martinovanje s svojci

Prednovoletni izlet zaposlenih na Brione

Skoraj 100 zaposlenih v Zavodu Pristan se nas vsakodnevno trudi čim bolje izpolniti želje in potrebe stanovalcev Centra starejših Pristan ter uporabnikov pomoči družini na domu. Pridno, marljivo in s srcem dan za dnem opravljamo svoje delo. En dan v letu pa si vzamemo čas zase, za sproščeno in vedro druženje. Letos je to bila sobota, 14. decembra, ko smo se zaposleni odpravili na potep po Brionih in Puli.  

 

Za prednovoletni, sedaj že tradicionalni izlet zaposlenih Zavoda za socialno oskrbo Pristan, je direktor zavoda, Martin Kopatin, letos izbral Brione in Pulo. Potepanja se je letos udeležilo kar 63 zaposlenih Zavoda Pristan (sodelavcev Centra starejših Pristan in izvajalcev pomoči družini na domu), kar je največ doslej. Dejstvo, da je bilo v avtobusu prostora premalo in da smo se letos prvič odpeljali tudi z dodatnim kombijem priča, kako se Zavod Pristan pridno širi. Potrjuje pa tudi, da smo zaposleni povezani med seboj. In takšni sproščeni izleti so pravo lepilo za utrjevanje vezi. Število udeležencev bi bilo verjetno še večje, vendar se nekateri zaposleni Centra starejših Pristan izleta niso mogli udeležiti zaradi narave dela in so ta čas pridno skrbeli za dobro počutje stanovalcev.

Iz Vipave smo se v meglenem jutru odpeljali proti sončni Fažani, od koder smo z ladjico odpluli na Brione, ki so znani po čudoviti pokrajini, urejeni v hrvaški narodni park. Brioni, ki so bili naseljeni že v rimski dobi, so najbolj poznani kot počitniška rezidenca Josipa Broza-Tita. Gre za občudujoče otočje, kjer je predsednik Jugoslavije sprejemal svoje najbolj elitne obiskovalce in je bilo kar 35 let zaprto za navadne državljane. Po Titovi smrti, so leta 1983 Brione razglasili za narodni park in spominsko območje. Danes je ostala prekrasna narava z raznolikim rastlinjem in živalmi.

Po ogledu Brionov smo se odpravili še v Pulo, ki je največje mesto istrske županije in leži na jugu istrskega polotoka, v dobro zaščitenem zalivu. Mesto ima dolgo tradicijo vinarstva, ribištva, tranzitne luke, ladjedelništva in turizma. Pula je poznana po dokaj ohranjenih rimskih zgradbah, od katerih je najbolj znan amfiteater Arena, ki je po velikosti šesti na svetu. Po ogledu Arene smo se zaposleni sprehajali po mestu in izkoriščali čas za klepet in izmenjavo lepih vtisov. Za malo napeto, predvsem pa zabavno pot proti domu je z vodenjem Tombole poskrbel Martin Kopatin, direktor Zavoda Pristan.

Sobotno druženje nas utrjuje v prepričanju, da zaposleni v Pristanu delamo dobro in se veselimo družbe drug drugega. To nas navdihuje, da se nikoli ne bomo nehali truditi na vseh področjih našega delovanja in skrbi tako za stanovalce Centra starejših Pristan kot tudi vedno večje število uporabnikov pomoči na domu.