Pomoč na domu v občinah Ajdovščina in Postojna tudi v popoldanskem in večernem času Predhodna objava Pristanov piknik Naslednja objava Pozdrav Poletju

Pomoč na domu v občinah Ajdovščina in Postojna tudi v popoldanskem in večernem času

Glede na večanje potreb po pomoči na domu, našo storitev stalno prilagajamo željam in potrebam uporabnikov. S septembrom bomo tako začeli z izvajanjem pomoči na domu v občinah Ajdovščina in Postojna tudi v popoldanskem oz. večernem času, med delavniki med 15. in 22. uro. 

Z večanjem števila starejših občanov se večajo tudi potrebe po različnih oblikah pomoči na domu. Že dalj časa opažamo večanje povpraševanja po storitvah pomoči na domu (pomoč pri temeljnih dnevnih opravilih, gospodinjskih opravilih ter ohranjanju socialnih stikov) tudi v popoldanskem, oz. večernem času. Gre predvsem za pomoč starejšim, ki živijo sami, oz. svojci zaradi služb in drugih obveznosti ne morejo v celoti poskrbeti za starejše sorodnike, ter potrebujejo pomoč pri popoldanskih oz. večernih opravilih (kot je pomoč pri pripravi in/ali postrežbi večerje, pomoč pri večerni negi, kopanju, preoblačenju in podobno).

V dobrem sodelovanju z občinama Ajdovščina in Postojna smo na te potrebe uspešno odgovorili in s 16. septembrom se bo pomoč v obeh občinah začela izvajati tudi popoldan, od ponedeljka do petka med 15. in 22. uro. Uporabniki, ki bi potrebovali pomoč na domu v tem terminu , lahko za dogovor glede izvajanja pomoči ali dodatne informacije  pokličejo na telefonski številki: 031 764 645 in 05 36 87 753 (Ivana Lavrenčič).