Vipava, 2.2.2021

V Centru starejših Pristan Vipava nimamo s covid-19 okuženega nobenega stanovalca. Okrog 90% stanovalcev je cepljenih z dvema odmerkoma cepiva.

__________________________________________________________________________________________________

Vipava, 11.1.2021

9.1.2021 smo v Centru starejših Pristan potridli okužbi s Covid-19 pri dveh stanovalcih. Skladno s pripravljenim protokolom  smo takoj aktivirali rdečo cono, vanjo preselili oba stanovalca in sprejeli vse ostale potrebne ukrepe za zajezitev širjenja virusa znotraj centra. 10.1.2021 in 11.1.2021 smo s hitrimi testi testirali vse zaposlene, katerih rezultati so bili vsi negativni. Danes ponovno testiramo vse stanovalce iz oddelka, kjer se je pojavila okužba. O morebitnih novih okužbah ali spremembah zdravstvenega stanja stanovalcev, bomo svojce sproti telefonsko obveščali.

___________________________________________________________________________________________________

Vipava, 4.12.2020

Obveščamo vas, da smo 3.12.2020 zvečer odkrili okužbo pri enemu izmed stanovalcev našega Centra. Takoj smo aktivirali rdečo cono in sprejeli vse predvidene ukrepe. Skladno z navodili epidemiologa bomo v prihodnjih dneh dodatno testirali vse zaposlene in stanovalce iz oddelka, kjer se je pojavila okužba (A1).
O vseh informacijah vas bomo ažurno obveščali na naši spletni strani.

____________________________________________________________________________________________________

Vipava, 20.10.2020

Spoštovani svojci naših stanovalcev!

Obveščamo vas, da smo skladno s priporočili Ministrstva za zdravje in NIJZ sprejeli določene ukrepe pri vsakodnevnih aktivnostih za stanovalce v Centru starejših Pristan. Vse aktivnosti se izvajajo po posameznih oddelkih (fizioterapija, delovna terapija, prostočasne aktivnosti…), stanovalcem omogočamo gibanje na prostem v okolici centra, domski bar ostaja zaprt. Poskrbimo tudi, da gremo stanovalcem v trgovino in jim dostavimo vse potrebno. V primeru, da jim svojci želite prinesti nujne stvari, lahko to storite v dogovoru s socialno delavko. Glede na dane razmere se trudimo, da bi stanovalci čim manj občutili omejitve, ki so trenutno v veljavi.

Za komunikacijo z vašimi svojci omogočamo telefonske klice, video klice in povezavo preko Skypa. Zaradi lažje organizacije kontaktov, se je za obe vrsti komunikacije potrebno predhodno dogovoriti.

TELEFONSKI KLICI IN VIDEO KLICI potekajo ob naslednjih terminih:

Od ponedeljka do petka: 9:00 – 10:30 in 13:45 – 14:15

Ob sobotah, nedeljah in praznikih: 9:00 – 10:30 in 12:30 – 14:15

 

SKYPE POVEZAVA je mogoča v naslednjih terminih:

Torek, četrtek, sobota, nedelja: 11:30 – 12:00

Za klice, video klice in Skype komunikacijo se je potrebno najaviti vsaj en dan prej od ponedeljka do petka na 05 3687756. Posamezni klic ali video klic traja do 10 minut, Skype povezava pa do 15 minut.

Trudimo se, da ostajamo zdravi in da je bivanje stanovalcev v teh časih kar se da prijetno. Zahvaljujemo se vam za potrpežljivost in podporo pri našem delu.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Vipava, 08.10.2020

Spoštovani.

Obveščamo vas, da so zaradi spremenjene epidemiološke slike v Sloveniji od 9.10.2020 dalje vsi obiski v Centru starejših Pristan prepovedani. Prav tako so odpovedani vsi že dogovorjeni obiski.

Hvala za razumevanje.

________________________________________________________________________________________________________________________________

CENTER STAREJŠIH PRISTAN VIPAVA

Obveščamo vas, da so v Centru starejših Pristan Vipava omogočeni obiski stanovalcev pod posebnimi pogoji, ki so objavljeni na www.pristan.si/obiski/.

POMOČ DRUŽINI NA DOMU

Obveščamo vas, da storitve pomoči družini na domu izvajamo nemoteno z ustreznimi zaščitnimi ukrepi.

 


 

CENTER STAREJŠIH PRISTAN VIPAVA

Obveščamo vas, da je Center starejših Pristan Vipava do nadaljnjega zaprt za vse obiskovalce. Razlog zaprtja je vdor virusa med stanovalce Centra in zaposlene. Dne 5.7.2020 ob 8:00 imamo okužene 4 stanovalce in 5 zaposlenih.

V Centru smo sprejeli dodatne ukrepe za zajezitev prenosa okužbe med stanovalci in zaposlenimi. Sodelujemo z epidemiologom, NIJZ in ostalimi strokovnjaki.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

CENTER STAREJŠIH PRISTAN VIPAVA

Obveščamo vas, da bodo od 1.6.2020 sproščeni nekateri ukrepi v povezavi z obiski v Centru starejših Pristan Vipava. Obiski se izvajajo po navodilih, ki so objavljena na naslednji povezavi.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

POMOČ DRUŽINI NA DOMU

Vse uporabnike pomoči družini na domu in njihove svojce obveščamo, da bomo od 17.03.2020 do preklica pomoč izvaljali samo v nujnih primerih. Vse nenujne storitve smo, skladno z  navodili pristojnih služb v zvezi s preprečevanjem širjenja okužbe s koronavirusom, odpovedali.

Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete na naše kontaktne številke.


CENTER STAREJŠIH PRISTAN VIPAVA

Obveščamo vas, da bodo od 6.5.2020 ponovno dovoljeni obiski v Centru starejših Pristan Vipava. Obiski se bodo izvajali po navodilih, ki so objavljena na naslednji povezavi.

___________________

 

Vlada RS je dne 30.04.2020 odpravila ukrep splošne prepovedi obiskov v domovih za starejše. O nadaljnji omejitvi obiskov se odloča vsak dom posebej. Pripravljena so tudi priporočila in omejitve v zvezi z obiski v prihodnje.

Obveščamo vas, da v Centru starejših Pristan Vipava ostaja prepoved obiskov še vedno v veljavi. Pričakujemo, da bomo obiske pod posebnimi pogoji omogočili po 5.5.2020, o čemer bomo svojce pravočasno obvestili.

 

V Centru starejših Pristan Vipava želimo čim bolj omejiti možnosti vnosa koronavirusa med stanovalce. Zato skladno z navodili ministrstva PREPOVEDUJEMO kakršnokoli vnašanje katerihkoli izdelkov iz zunanje okolice (hrana za stanovalce, rože, oblačila…). Svojce prosimo, da se navodil dosledno držijo.
Hvala za razumevanje.

 

Obveščamo vas, da so zaradi povečanega števila virusnih obolenj OBISKI v Centru starejših Pristan Vipava od 26.02.2020 dalje PREPOVEDANI!

Svojce stanovalcev in vse obiskovalce prosimo, da zaradi svoje varnosti in varnosti stanovalcev PREPOVED OBISKOV STROGO UPOŠTEVAJO.

Svojcem omogočamo možnost video pogovora s stanovalci preko Skype-a. V zvezi s tem se lahko svojci stanovalcev obrnete na go. Klavdijo na številko 031 398 640.

Za morebitne dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko 031 398 640 ali 051 614 989.

Prepoved obiskov velja do preklica.