V pričakovanju pomladi Predhodna objava 1. maj Naslednja objava Veseli december

V pričakovanju pomladi

Po veselem decembru in januarskem počitku smo vsi v veselem pričakovanju pomladi, ki pa je ne napoveduje le prebujajoča se narava temveč tudi prazniki in z njimi povezani dogodki. Tako so nas  v počastitev slovenskega kulturnega praznika šestega februarja obiskali otroci iz OŠ Draga Bajca iz Vipave, ki so pod vodstvom mentorice gospe Koradini izvedli lep kulturni program.

V začetku marca smo zimo preganjali s plesom in druženjem ob slastnih krofih in domačem vinu. Preizkusili smo se tudi v poznavanju slovenskih pustnih šeg in navad.

Od druge polovice januarja dalje se redno vsak četrtek v kabinetu delovne terapije družimo z otroci iz CIRIUS Vipava kjer skupaj ustvarjamo.

Za vse ženske v Pristanu smo v počastitev njihovega praznika s stanovalkami in stanovalci izdelali prav posebne in unikatne rože, ki jim jih je na njihov praznik, tako kot se spodobi podaril moški. Ravno obratno pa je bilo na dan mučenikov 10. marca. Hvala vsem, ki ste pomagali izdelati in podeliti rože!

25. marca na materinski dan  so za nas zapeli in zaplesali otroci drugega razreda OŠ Vipava, zaigrali pa so nam člani zasedbe Tamburjaši.