Spoštovani svojci naših stanovalcev!

Obveščamo vas, da bomo skladno z navodili pristojnega ministrstva od vključno srede, 6.5.2020, dalje omogočili obiske stanovalcev Centra starejših Pristan Vipava.

Pri izvajanju obiskov bomo morali upoštevati vsa strokovna priporočila strokovne skupine Vlade RS.

V domu omogočanje obiskov pozdravljamo, saj se zavedamo, da je neposreden stik s stanovalci zelo pomemben pri ohranjanju njihovega dobrega počutja. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi in z visoko stopnjo samoodgovornosti nas vseh zopet omogočili našim stanovalcem čim bolj običajno bivanje in življenje. Istočasno se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje, da ste nam stali ob strani in nas bodrili v teh težkih dneh, ko smo resnično vse napore vlagali v to, da smo še vedno dostojno in skrbno poskrbeli za naše stanovalce.

V primeru, da želite obiskati posameznega stanovalca, je za to potrebna predhodna najava vsaj en dan prej po telefonu 031 398 640 (Klavdija) med 11:00 in 15:00. Obiski se bodo izvajali praviloma na prostem (zunaj) od 9:50 do 15:10, v primeru slabega vremena bodo obiski v manjšem obsegu, v zato posebej prilagojenem prostoru. Ker bo v začetku verjetno veliko interesa za obiske, vas prosimo za razumevanje pri usklajevanju terminov.

Obiski se bodo izvajali skladno z naslednjimi navodili:

  1. Obiski se bodo ob lepem vremenu izvajali na zunanjih površinah Centra in lahko trajajo največ 30 minut.
  2. Na obisk lahko pride samo ena oseba, ki je bila v zadnjih 14 dneh zdrava in v tem obdobju ni bila v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena.
  3. Ob prihodu se točno ob določeni uri zglasite pred glavnim vhodom v Center in nosite primerno obrazno masko. Na vhodu boste podpisali posebno izjavo, izmerjena vam bo telesna temperatura in razkužili si boste roke.
  4. Naše osebje vas bo nato pospremilo do stanovalca.
  5. Med obiskom se izogibajte telesnemu kontaktu (rokovanje, objemanje, dotikanje obraza) in ohranjajte ustrezno medsebojno razdaljo.
  6. Obiski bodo potekali na točno dogovorjenih in pripravljenih mestih. Sprehodi s stanovalcem trenutno še niso dovoljeni.
  7. V primeru, da želite svojcu karkoli prinesti, le-to pustite osebi, ki vas bo sprejela, in ne izročajte blaga neposredno stanovalcem.
  8. Ob zaključku obiska si ponovno razkužite roke in ob dogovorjeni uri zapustite Center. Prosimo, da z obiskom ne presežete dogovorjenega časa obiska, saj bo za vami deležen obiska drug stanovalec.
  9. Na območju Centra in v njegovi okolici ni dovoljeno srečevanje z drugimi svojci in z drugimi osebami. Če se na obisk ne pripeljete sami, naj druge osebe ne prihajajo v bližino mesta obiska in naj ne postopajo v okolici Centra.

V Zavodu Pristan se ves čas izjemno trudimo, da uspemo ohraniti stanovalce zdrave. V času epidemije nismo zaznali tudi nobenih drugih nalezljivih bolezni v Centru (gripa, ostale viroze…). Tako stanje želimo ohraniti tudi v prihodnje. Obiski svojcev pomenijo tveganje za vnos virusov v Center. Pričakujemo, da se boste svojci obnašali zelo odgovorno, nesebično in boste upoštevali vsa naša navodila.

Skupaj poskrbimo, da ostanemo vsi zdravi.

Martin Kopatin
direktor zavoda