Obisk iz Korčule Predhodna objava Gasilska intervencija Naslednja objava Obiskali smo Brdo pri Kranju

Obisk iz Korčule

V soboto, 8.6.2013, smo imeli v Pristanu prav poseben obisk. Glasbeni nastop, kakršnega še ni bilo. Obiskali so nas fantje iz Korčule, ki slišijo na ime Klapa Kumpanji.

Klapa Kumpanji je bila ustanovljena leta 1995 v Blatu na Korčuli. Do danes so si glasbeniki nabrali bogata leta snemanj in uspešnih koncertov v različnih mestih, dvoranah, televizijah širom Hrvaške in Evrope. Njihov repertoar je zelo širok; od izvornih do novejših dalmatinskih pesmi, zabavne glasbe, starih zimzelenih melodij do hrvaške sakralne glasbe. Klapo sestavlja devet pevcev; poleg a capella petja ima skupina tudi svoj mandolinski sestav. Pesmi in izvedbe klape vrsto let poslušajo in nagrajujejo žirije in publika na mnogih festivalih.

Tudi v Pristanu so s svojim ubranim petjem marsikomu izvabili solze v oči in  prebudili spomine na stare dni. Skupaj s stanovalci so zapeli narodno Na planincah in V dolini tihi ter s tem poželi bučne aplavze. Nastop pevcev je bil brezplačen, za kar gre zahvala g. Bojanu Planinščku, glavnemu organizatorju koncerta.

Pesmi in melodije pustijo v človeku globok pečat, na usta izvabijo nasmeh in narišejo svet v svetlih barvah, zato kmalu upamo na novo snidenje.