Nastop Klape Planta Predhodna objava Knjižni kotiček Naslednja objava Srečanje s plemenitimi...

Nastop Klape Planta

Mrzlo in deževno vreme ni obetalo nič kaj drugačnega dne, kot smo jih bili vajeni v letošnjem poletju, a kljub vsemu so stanovalci Centra starejših Pristan nestrpno pričakovali popoldne, 12. septembra 2014. K nam na obisk so namreč prihajali člani Klape Planta.

Mladi in nadarjeni  fantje iz okolice Vipave, ki jim je skupno veselje do petja, dalmatinskih pesmi in osrečevanja drugih, so se z veseljem odzvali našemu povabilu. Stanovalcem so poklonili lep šopek znanih slovenskih in dalmatinskih pesmi, ter jim tako oživili vsaj nekaj trenutkov toplih poletnih večerov ob morju, kot jih lahko pričarajo le prave dalmatinske uspešnice. Zanimanje starejših poslušalcev po vedno novih skladbah je jasno pokazalo, kako jim je bil nastop všeč, njihovi občutki po nastopu pa so bili največkrat izraženi z eno samo besedo –”čudovito”.

Mladi pevci so ob obisku Centra dobili idejo, da bi se morali v prihodnje naučiti še več starejših dalmatinskih, in tako ob naslednjem obisku še bolj navdušiti starejše. Vsi v Centru starejših se seveda s to idejo strinjamo in komaj čakamo na njihov naslednji obisk.