Martinovanje v Pristanu

Vsako leto znova v veselje vseh praznujemo Martinovo, ki iz mošta naredi vino in ki v razigrano družbo poveže ljubitelje dobre hrane in vina.
Tudi starejši se znajo poveseliti v dobri družbi, prijetni glasbi in pestrem kulturnem programu. Tako smo se letos ponovno srečali na tradicionalnem jesenskem druženju v avli Centra starejših Pristan Vipava kjer se nas je zbralo približno 180.
Praznični program je otvoril direktor zavoda Pristan, nadaljeval pa mlad in talentiran harmonikaš Tine Nabergoj , ki je star 11 let in se igranja na harmoniko uči pri gospodu Primožu Bajcu. Tako kot vsako leto smo tudi na letošnjem martinovanju organizirali nagradno tombolo, ki je zmagovalcem prinesla nagrade, ki jih je prispevalo podjetje Fama Vipava. Letos je bila sreča naklonjena gospem, saj so šle tako činkvine kot tombola v ženske roke.
Po zabavnem programu je sledila večerja za katero so v kuhinji pripravili prav poseben meni, ki so ga tako svojci kot stanovalci pohvalili.
Obilica hrane, vina in dobre volje so bile niti, ki so povezovale večer. Vsi zaposleni upamo, da je martinovanje svojcem in stanovalcem ostalo v lepem spominu in da se prihodnjo jesen ponovno srečamo.