Kostanjev piknik in drugi dogodki v novembru Predhodna objava Veseli december Naslednja objava Praznovanje 100.rojstnega...

Kostanjev piknik in drugi dogodki v novembru

V mesec november smo vstopili s kostanjevim piknikom. V avli Centra je zadišalo po pečenih kostanjih, pečenih jabolkih in domačem moštu. Druženje smo popestrili s plesom in  tekmovanjem v kvizu, ki je obsegal vprašanja o običajih ljudi v Sloveniji in po svetu.

V petek 14. novembra smo obeležili Dan slovenske hrane. Na ta dan poteka v vrtcih in šolah projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, kateremu smo se tudi letos z veseljem pridružili. Skupaj s predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje in otroci iz vrtca Vipava skupina Lune smo zapeli, iskali pravilne odgovore na uganke, ter spoznavali značilne jedi, ki so se včasih pripravljale v Vipavski dolini.

Ta november smo  prvič v sodelovanju s Slovenskim društvom Hospic pripravili pogovorno srečanje na temo življenjskih vrednot. Pogovarjali smo se o vrednotah in kako jih udejanjamo, kako sprejemamo svoje občutke v času staranja.