April v Pristanu Predhodna objava Pozdrav Poletju! Naslednja objava Mesec marec zaključujemo...

April v Pristanu

V mesec april smo vstopili skupaj z učenkami Srednje šole Veno Pilon iz Ajdovščine, smer predšolska vzgoja, ki so z mentorico gospo Vlasto Lavrenčič pripravile glasbeno delavnico. Stanovalce so s petjem, ploskanjem in igranjem na zanimive inštrumente vodile skozi različne miselne naloge in glasbeno križanko.

V četrtek, 12. aprila smo gostili štiri mlade fante, ki se učijo igranja harmonike pri gospodu Bajc Primožu. Igrajo približno dve leti in to tako dobro, da so stanovalci z veseljem prisluhnili poskočnim ritmom in tudi zaplesali.

Tako kot že nekaj let zapored, ko nas razveselijo lepi dnevi, nas je tudi to pomlad začela obiskovati gospa Bojana iz bara Marjanca iz Vipave, kjer pripravljajo odličen sladoled.

V petek 20. aprila, pa smo se v prostorih delovne terapije družili z dekleti in fanti iz CIRIUSa iz Vipave s katerimi smo se družili na ustvarjalni delavnici in pogovoru, ter tako izvedeli kar veliko drug o drugem. Dogovorili smo se tudi, da vrnemo obisk in se z stanovalci oglasimo pri njih na kulinarični delavnici.

Z lepim vremenom pa smo začeli tudi z sprehodi po Vipavi in balinanjem v parku. Do sedaj je nastalo že kar nekaj lepih spominov in fotografij.